Dalgaların Sesi - 3. Gün/ Üç Ses

Öğütler akıyordu yüreklerine...

Genç kadın ve genç erkek uysal bakışlarını, kum tanelerinin boşluklarına dikmişlerdi; o yaşlı bilgeyi dinliyorlardı okyanus kıyısında...

Yıldızlar tüm güçleriyle parlıyorlardı; ay'a inat... İnce bir okyanus meltemi, dokunuyordu gecenin gözlerine… Yaşlı bilge'nin ipek sesi dokuna dokuna atlaslaşıyordu kulaklarında...

"Dostluğun nerelerden devşirildiğini tarih açıklayamaz pek; aşkın da...aşk sandığınız duyguların da. Sınırları koyanın da insan olduğunu zannederiz... Bunaldığımızda insan aramamız da bundandır... Ya da olmuşlarla-olacakları paylaşmak için ararız insanı... Bunun ne yararı olacağını hep kendimiz belirleyebiliriz, deriz... Ama asla olmadı. Başlangıcın sadece tılsımı vardır; kazara dokunuveririz ona... Biz başlamış değiliz aslında. Biz, başlamış olanı fark edeniz... Ne garip; tümleç olmak bir cümlede!"

Erkek, kadına baktı... Ve onu çekti yüreğinin içine hiç dokunmadan...

İpek ses durmuyordu...

"Varlığınız ve yokluğunuz, anlamını sadece sizde bulur... siz varken kendinizsiniz; paylaşıldıkça, paylaşanların bir “şey"i olursunuz... Sonra varsa artakalan kendiniz; ararsınız onu paylaşılmamışlıkların içinde... Sonra yine paylaşmak istersiniz kendinizi... Bu kısırdöngü sürer, gider."

Genç kadın anlamsızlığın derinliklerindeydi... Ve kızgındı.bir yokluktan varlığa dönüşen yürek perçemine, erkeğe kızgındı.

"Eğer, kısa bir durakta paylaşılmayı bekleyen başka bir kimlik varsa; duralarsınız... Onunla paylaşılmak, daha az bir “şey" olmayı gerektirir. Çünkü; sınırlarınız ikinize aittir… Duralamak ikiniz içinde aynı anda ve aynı anlamdadır... Süregitmeye niyetliyseniz ikiniz, süregider duraktaki titreşimler!"

Yaşlı bilge gülümsedi, ipek sesi duyulmaz olunca... Karanlıklar da gülümsedi, o gülümseyince... Kızgınlığını yendi kadın...

"Varlığa dönüştüyse bu erkek, varlığını paylaşmam da bir sorun yok, ancak... Varlığımı paylaşamam!" dedi.

Yaşlı bilge gülümsedi tekrar:

"Bedenini paylaşmayacaksınız birbirinizin; ikiniz de bunu istemiyorsunuz bu durakta... sonra... sonraki titreşimler, mutsuzlukların üstünde yükselmesin... Hiçbir mutluluk diğer mutsuzlukları barındırmaz içinde... Bir diğerinizin mutsuzluğu, size mutluluk olmaz!" dedi.

Yıldızlar sessizce dinlediler…okyanus tüm seslerini yutmuştu.

Seçkin Deniz, 30/10/2001 14:09

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder